A huge collection of 3400+ free website templates www.JARtheme.COM WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Estetska stomatologija

Kompozitni ispuni (bele plombe)

Materijali u stomatologiji su u zadnje vreme dosta uznapredovali, kako u ogledu kvaliteta, tako i u estetici. Kompozitne ili „bele plombe“ su postali standard kada se govori o restauraciji manjih defekata zuba, nastalih karijesom ili traumom. Izrađuju se u velikom broju nijansi, te se samim tim mogu, bez problema i sasvim neprimetno, koristiti kako kod bočnih tako prednjih zuba, bez ikakvog straha da može doći do „pucanja plombe“ usled jakog zagrižaja.


Keramičke fasete (viniri)

su tanke keramičke ljuspe trajno adhezivno cementirane za zube strukture. Porcelanske fasete u estetskoj stomatologiji predstavljaju vrhunsku i kvalitetnu konzervativnu alternativu mnogim restaurativnim procedurama koje zahtevaju obilnije uklanjanje zubne supstance. Savremena literatura ih prepoznaje kao state of the art uspešne detalne prakse. Fasetama je moguće
i) Korekcija boje nastale usled tetraciklinske prebojenosti ili fluoroze kao i kod endodontski tretiranih zuba
ii) Zatvaranje dijstema(prostora izmedju zuba)
iii) Korekcija položaja i oblika zuba
iv) Korekcija gubitka gleđi


Bezmetalna keramika


Beljenje zuba

Sada je već uveliko poznata činjenica da pri prvom kontaktu, osobe jedni kod drugih prvo šta primete je lep osmeh i zdravi i beli zubi. Beljeje prestavlja proces putem koga se zubi mogu izbeleti i do 7 nijansi. Zaniva se na reakciji oksidacije površine zuba i to preparatima na bazi vodonik-peroksida i karbaid peroksida. Postoji više metoda kojima se zubi mogu izbeleti:

  • Kućno beljenje se zasniva na nošenju tanke providne folije, koja se izrađuje na osnovu otiska zuba, za svakog pacijenta posebno, te se njom i koriste preparati manje koncentracije. Traje od 7-10 dana, a efekat nije ništa manji od drugih načina beljenjam.
  • Ordinacijsko beljenje se vrši preparatima veće koncentracije 30-40% i rezultati se postižu zatno brže. Ono se vrši pomoću posebnih gelova,proces traje oko 1h, a može se i ubrzati upotrebom lasera tzv . lasersko beljenje zuba. U svakom slučaju Vam savetujemo da se prethodno posavetujete sa Vašim stomatologom, koji će vam nakom kliničkog pregleda, pojasniti i preporučiti najbolji i najefikasniji način beljenja za Vas.


Inlej/onlej

predstavlja indirektni keramički ispun tj. Ispun izmodelovan precizno u laboratoriji na osnovu uzetog otiska zuba, a sve u cilju dugotrajne rekonstrukcije zubne supstance, oštećenu karijesom u toj meri da kompozitnom plombom ne možemo dugoročno sanirati nastalo stanje.Potpuo su neprimetni i smatraju se visoko estetskim terapijskim modalitetom, posebo u slučajevima kada se očekuje dugotrajnost i manja invazivnost.


Produženje kliničke krune zuba-Harmonija

Odnos vidljivog i nevidljivog dela usne šupljine. Belo-roze. Često su ti odnosi narušeni, što se manifestuje smanjenjem estetike osmeha,kao i smanjenjem samopouzdanja osoba. Spada u estetske tretmane kojom se postiže narušena harmonija koju smo već pomenuli. Zubi često izgledaju zdepasto, mali, debeli, kao da ih meso jede iako su sasvim zdravi. Tretman se izvodi laserom, traje 10-15 min i potpuno je bezbolan

Telefoni za informacije

Kontakt

Na sledećim telefonima mozete zakazati pregled, a tu smo i na raspolaganju za sva pitanja.
+381 (0) 20/314-110, +381 (0) 64/1234-945, +381 (0) 63/812-62-00